He/שיחוח IRC

From GnuCash
Revision as of 08:51, 29 July 2021 by Avma (talk | contribs) (fix language)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
שפות אנגלית עִברִית

כללי

שיחוח ממסר מרשתת (באנגלית:Internet Relay Chat (IRC)) היא צורה של תקשורת באמצעות ועל גבי המרשתת. היא משמשת את גנוקאש לאפשר שיחוח קבוצתי (רבים-לרבים) בקבוצת דיון, הנקרא ערוץ. IRC כשלעצמו מאפשר בנוסף גם שיחוח בתקשורת של אחד-על-אחד. לשאלות מורכבות יותר עדיף להשתמש באחת מרשימות דיוור.

דרישות קדם

לקוח IRC

תחילה תצטרכו תכנה שתומכת בפרוטוקול IRC. קיימים בשוק, לקוחות IRC ולקוחות התומכים בריבוי-פרוטוקולים, רבים ומגוונים, אך רוב הסיכויים הם שאחת כזו כבר מותקנת במחשב או בטלפון החכם שלכם. אם אתם לא מצליחים למצוא אחת כזו במחשב ולא במדית ההתקנה (ממנה התקנתם את מערכת ההפעלה על המחשב), נא עיינו ברשימות שלהלן:

הגדרות

לפחות בגרסה אחת של מוזילה טאונדרבירד קיימת הגדרות ברירת מחדל מוזרות, שמבצעות התחברות מחודשת שוב ושוב לאחר מספר דקות. אז נא התאימו את ההגדרות ואל תהססן לדווח על ההתאמות שבצעתם כאן.

תווים שאינם ASCII
כדי לקבל תצוגה נכונה של תווים שאינם ASCII כמו אומלאוט או הטעמה , תדרשו להגדיר את קידוד הלקוח לקידוד UTF-8 במקום לטינית/כלאיים או אחר. אחרת קובצי היומן עשויים להראות מכוערים.

שימוש

מסיבות היסטוריות ישנן מספר רשתות IRC. הערוץ הרשמי של גנוקאש נמצא ברשת בשם GIMPNet. כתובת השרת שלה הוא irc.gimp.org והכינוי שלה הוא irc.gnome.org המשמש אותה ביישומונים מבוססי +GTK רבים. לא משנה באילו מהן תבחרו בפקודות הבאות. תלוי בלקוח בו בחרתם להמשתמש, יהיה עליכם להזין שם רשת או כתובת שרת. מחלון שיחוח רגיל, פקודות ללקוח שלכם או לשרת יוקדמו על ידי / (לוכסן ימני) ופקודות ל- gncbot שלנו יוקדמו ב @ (כרוכית). מלל אחר ישלח לערוץ (חדר).

הצטרפות

כל יישום IRC נדרש תחילה להתחבר לשרת IRC. פורום הדיונים של גנוקאש מתארח בשרת ושם הערוץ הבאים:

שרת
irc.gnome.org
ערוץ
#gnucash

ביישומי IRC רבים תתבקשו לציין את השרת שאליו אתם רוצים להתחבר. בחרו irc.gnome.org מתיבת דו-השיח. לאחר מכן, אם יישום ה- IRC שלכם כולל לחצן שכותרתו משהו בסגנון "הצטרפו לערוץ", לחצו עליו, ושם תוכלו לציין להצטרף לערוץ #gnucash.

לחלופין, תוכלו לבצע את שני השלבים הללו על ידי הזנת הפקודות הבאות בשורת הפקודה של יישום ה- IRC:

/server [irc.gnome.org]
/join #gnucash

במידה וסוגי ה- MIME והיישומים מוגדרים במחשב שלכם באופן תקין, כל שעליכם לעשות הוא להקיש על: irc://irc.gnome.org/gnucash. ומיד תוכלו 'להאזין' לערוץ.

חשוב
לפעמים IRC מותקף על ידי שולחי דואר זבל. במקרים אלו אנו נאלצים להגביל הרשאות. כדי לקבל קול בערוץ יהיה עליכם להשתמש בכינוי רשום.

רישום כינוי

התהליך הזה נעשה פעם אחת בלבד:

  • התחברו לשרת:
/server irc.gnome.org
  • אם עדין לא הגדרתם בלקוח שלכם:
/nick <your desired nickname>
  • במידה וקבלתם אזהרה בסגנון 'This nickname is registered and protected...' choose another name.

רישמו את הכינוי שלכם:

/msg NickServ register <password> <email>
  • רק במידה וכבר הצטרפתם, צאו והתחברו לערוץ גנוקאש:
/part #gnucash
/join #gnucash

הזדהות

בתחילת כל התחברות עתידית תדרשו להזדהות:

/server irc.gnome.org
/msg nickserv identify [<nick>] <password>
/join #gnucash

הכינוי בפקודת identfy נחוץ רק אם הכינוי הרשום שונה מהכינוי הנוכחי.

עצה
ברוב לקוחות ה-IRC ניתן לאחסן את הכינוי והססמה בהגדרות הלקוח, כדי שהוא יוכל לבצע את ההליך בשמכם בהתחברות עתידית.

יציאה מ- IRC

כדי לצאת מ IRC, פשוט הזינו את הפקודה:

/quit
הערת מידע
אם לא השתמשתם בתכנת שיחוח עד עתה, תגלו שזה לא מאוד פשוט או אינטואיטיבי להשתמש בהן. ניסיתי מספר מהתוכניות שהוזכרו לעיל והיחידה שעבדה והייתה קלה יחסית לשימוש הייתה Mibbit. לאחר ההורדה צריך ללחץ על לחצן השיחוח ואז יתקבל מסך הבית, בשלב זה עליכם ללחוץ על שרת (מכיוון ששרת irc.gnome.org אינו מופיע ברשימה) יש להזין, irc.gnome.org, לבחר כינוי למשתמש שלכם (יכול כנראה להיות כל דבר), ואז להזין, #gnucash, בתיבת הערוץ וללחץ על התחברות. עכשיו רק צריך להמתין. בשלב זה אתם אמורים להיות מחוברים ותוכלן להקליד את השאלה/הערה שלכם בתיבה בתחתית מסך היישום (והיא אמורה להופיע על המסך הראשי כאשר לוחצים על אנטר) ושוב, להמתין לתשובה. מקווה שזה מועיל למישהו.
משתמש: Chrisardy 17-04-2014

רישומי יומן ציבוריים

כל הדיונים בערוץ גנוקאש ב- irc נרשמים ביומני שיחה המאוחסנים בעמוד מרשתת ציבורי:

חתימת הזמן ביומנים מופיעים לפי אזור זמן EST (UTC-5).

אם ברצונכם לאמר דבר מה, ואתם לא מעוננים שהוא ירשם ביומן השיח, הקדימו את ההודעה שלכם בקידומת [off] שמשמעותה "לא-לציטוט". שורות מלל עם הקידומת [off] לא ירשמו ולא יוצגו ביומני השיח בעמוד המרשתת הציבורי שלעיל.

הערה

הסוגרים המרובעים הם חלק מהפקודה לכן חשוב להקפיד לא להסיר אותן.

כיצד מדברים בערוץ

כאשר נצטרפים לערוץ IRC גנוקאש, אתם צריכים לדבר. אם יש לכם שאלה, אל תהססו ותשאלו.

אחרי ששאלתם, צריך להמתין. אל תצפו לקבל מענה או תשובה מידיים. לפעמים תשובה תגיעה תוך מספר דקות. בפעמים אחרות, עשויות לעבור מספר שעות עד אשר אחד ממפתחי המפתח יתעורר ויענה לכם. היו סבלניים ואדיבים, ואנא המתינו בערוץ (בחדר).

שימו לב שרבים מהמשתתפים הפעילים בערוץ זה פעילים רק במהלך שעות היום לפי שעון ארה"ב, התואמים את אזורי הזמן EST (UTC-5), CST (UTC-6), PST (UTC-8). משתתפים אחרים פעילים רק בשעות האור באירופה, GMT (UTC + 0) ו- CET (UTC + 1).

השתמשו ב- פאסטבין לטקסט ארוך יותר וב- אימאג'בין לצילומי מסך

לפעמים תתבקשו להציג את פלט המסוף שלכם או קובץ מעקב. נא לא להשתמש בהעתקה והדבקה בחלון השיחוח למלל ארוך זה. במקום זאת קראו לפאסטבין, כגון https://pastebin.com, הדבקו את המלל בחלון הקלט המוצע ולחצו על 'שליחה'. לאחר מכן העתקו את הקישור המוחזר ללקוח השיחוח שלכם כדי להנגיש אותו לשותפים שלכם בשיחוח.

אם ברצונכם לשתף צילום מסך, השתמשו בשירות כגון https://imagebin.ca.

Gncbot

אנו מריצים מופע של Supybot בשם gncbot בערוץ. הבוט (bot) מספק את יכולות #רישומי יומן ציבוריים עליו דובר קודם לכן וכן תכונות שימושיות נוספות. לרשימת הפורקנים הזמינים נא להזין
/msg gncbot list

ניתן לקבל את רשימת את הפקודות בפורקן באמצעות הפקודה <syntaxhighlight| גרמנית | ספרדית lang="irc"> /msg gncbot list module_name </syntaxhighlight>

ותיאור של פקודה מסוימת עם
/msg gncbot help command
עצה
במקום לחזור על /msg gncbot שוב ושוב, אפשר גם להתחיל מופע פרטי עם הבוט באמצעות
/query gncbot
list
:
פקודות משוגרות על ידי הקדמתן בתו '@' בתחילת השורה. לדוגמה
@tell foo bar

ישמור את ההודעה "סרגל" עבור הכינוי "פו" וישמיע אותה בפעם הבאה ש"פו" יאומר משהו בערוץ. תופעת הלוואי של מהלך זה הוא שניסיון להשתמש ב- "@פו" המשותף כדי להפנות פוסט למשתמש 'פו' יפיק הודעת שגיאה של "פקודה לא מוכרת".

הערה
Supybot לא כל כך חכם בנוגע לכינויים ולכן "פו", "פו:" ו"פו," מבחינתו הם שונים. למרות ש- "פו:" או "פו," אינם כינוים חוקיים אבל זה לא ימנע מ- gncbot לשמור הודעה עבורם. נא לשים לב שלא להשתמש בפיסוק או נקודותיים אחרי הכינוי בעת יצירת הודעת @tell. שימו לב גם שניתן לבצעה @tell רק לכינוי אחד בכל פעם.
כדי לראות ולהסיר הודעות "misyped-nick" יש להשתמש ב-
@notes mistyped-nick

החרמה ובטול החרמה

במקרים נדירים מסויימים אנו 'מחרימים' משתמשים שאינם פועלים על פי הכללים שצויינו בעמוד זה. המקרה הנפוץ ביותר הוא בעקבות משלוח דואר זבל בערוץ על ידי החלפת הודעות ניתוק וחיבור מחדש (שלא במכוון).

כדי לבטל את החרם, לאחר תיקון ה#הגדרות שגרמו לזיבול הערוץ או כל סיבה אחרת,

  1. בחירת כינוי זמני,
  2. הצטרפות לערוץ,
  3. בקשו מהמפעילים לבטל את ה'חרם' על שם הכינוי המקורי שלכם,
  4. לאחר שהמפעילים אישרו תוכלו לחזור ולהשתמש בכינוי המקורי שלכם שוב.

קריאה נוספת

תוכלו למצוא מידע רב סביב נושא IRC בכתובת irchelp.org. מאחר ותקן ה- IRC הוא עתיק יומין, הרשתות פיתחו, לאורך השנים, הרחבות משלהן. לקבלת פרטים כדאי לעיין בעזרה המקוונת שלהם.

עזרת NickServ

ניתן לקבל עזרה מהשרת באמצעות הפקודה:

/server irc.gnome.org
/msg NickServ help

שתחזיר הודעה בסיגנון

NickServ allows you to register a nickname and prevent others from using it. The following commands allow for registration and maintenance of nicknames;

כדי להשתמש בפקודות אלו, הקלידו פקודת

/msg NickServ

למידע נוסף עודות פקודה מסויימת, נא להקליד פקודת

/msg NickServ HELP
     CONFIRM        Confirm a passcode
     GROUP          Join a group
     HELP           Displays this list and give information about commands
     IDENTIFY       Identify yourself with your password
     INFO           Displays information about a given nickname
     RECOVER        Regains control of your nick
     REGISTER       Register a nickname
     RESETPASS      Helps you reset lost passwords
     STATUS         Returns the owner status of the given nickname
 
Accounts that are not used anymore are subject to the automatic expiration, i.e. they will be deleted after 600 days if not used.

ואז

/msg NickServ help register

שתחזיר הודעה בסיגנון

Syntax: REGISTER password email

Registers your nickname in the NickServ database. Once your nick is registered, you can use the SET and ACCESS commands to configure your nick's settings as you like them. Make sure you remember the password you use when registering - you'll need it to make changes to your nick later. (Note that case matters! ANOPE, Anope, and anope are all different passwords!)

Guidelines on choosing passwords:
Passwords should not be easily guessable. For example, using your real name as a password is a bad idea. Using your nickname as a password is a much worse idea ;) and, in fact, NickServ will not allow it. Also, short passwords are vulnerable to trial-and-error searches, so you should choose a password at least 5 characters long.
Finally, the space character cannot be used in passwords.

This command also creates a new group for your nickname, that will allow you to register other nicks later sharing the same configuration, the same set of memos and the same channel privileges.